Alga Kombu (Laminaria Ochroleuca) Producție ecologică. ES-ECO-022-GA AGRICULTURA UE. Alge marine recoltate manual în mediul său natural de pe coasta Galiției (Golcul Biscaia și apele portugheze). Gust ușor afumat și iodat.
Alga kombu este folosită în mod tradițional pentru aromatizarea apei care este folosită pentru a pregăti supe, cioburi, orez, tocane, sosuri și, de asemenea, pentru a găti carne, pește și fructe de mare. Datorita continutului ridicat de iod, se recomanda folosirea sa numai pentru elaborarea de infuzii si supa in felul urmator:
Se gateste la doza de 1 gram de kombu uscat la litru de apa cel putin cinci minute. . Odată gătit, kombu trebuie îndepărtat. Poate fi gătit și ca ingredient în tocane, dar îndepărtat la sfârșit. Gatiti la rata de 1 gram de kombu uscat pe litru de apa timp de cel putin cinci minute. Odată gătit, kombu trebuie îndepărtat.