Wakame (Undaria pinnatifida) Producție ecologică. ES-ECO-022-GA AGRICULTURA UE. Alge marine recoltate manual în mediul său natural de pe coasta Galiției. ( Golful Biscaia și apele portugheze). Această algă este folosită de obicei în bucătăria japoneză, deși în prezent Wakame este răspândit în mai multe bucătării din întreaga lume. Culoarea sa maro se transformă în verde spanac când algele marine sunt încălzite. Alga Wakame are o aromă ușoară de mare, care amintește de gustul stridiilor. Conținut ridicat în fibre solubile și o sursă de proteine. Conținut scăzut de grăsimi și nu are zaharuri. Este bogat în fier și iod și este o sursă de magneziu.
ÎN BUCĂTĂRIE - Poate fi gatit crud sau blanșat, asezonat este perfect in salate. Fiartă, este o garnitură grozavă pentru carne, pește și fructe de mare. De asemenea, pentru a pregăti supe, omletă, tocane, crochete, orez, paste și hamburgeri. Uscate și zdrobite pentru a aroma fursecurile, pizza și empanadas.
HABITAT ÎN GALICIA - De câțiva ani, se găsește în ecosistemele estuarelor Galicei împreună cu alte specii autohtone. Creste frecvent atasat de stanci, fiind vizibil atunci cand valul se stinge pe coastele deschise. Proliferează mai mult în apele reci, la o adâncime între unu și trei metri.
Scrie un review