Dacă fileurile de ton Santa Catarina au încă o textură netedă și o aromă blândă și ușor sărată până astăzi, se datorează lui Mestre Conserveiro Saúl Casimiro, care s-a născut în 1918 și și-a adus experiența în artele conservelor la São Jorge în 1955. A metodă simplă și artizanală, care a fost transmisă din generație în generație, care aduce pe masa ta aroma oceanului Atlantic. Fileuri de ton maturate conservate în ulei de măsline, din insula São Jorge. Cutie de 120 de grame.
Ton prins în apele Atlanticului cu cârlig și fir, printr-o artă tradițională de pescuit veche de un secol, cunoscută sub denumirea de pescuit „Jump and Pole ”*. După aceea, tonul este gătit în saramură, conform tradiției vechii fabrici de conserve de pe insula São Jorge. Drept urmare, un ton cu aromă și textură de neegalat.
*metoda selectiva pentru un pescuit de calitate superioara si conservarea corespunzatoare a speciei.
Ingrediente: file de ton, ulei de masline, sare.