SARDINE proaspete, ulei de măsline extra virgin, sare
Greutate neta: 115 gr
Greutate bruta: 132 gr
Anul de recoltă indicat pe cutie este anul în care peștii au fost prinși și ambalați.
Se folosește doar specia Sardina pilchardus Walbum. Sardinele de epocă Pointe de Penmarc'h sunt prinse în Douarnenez, sunt din categoria „extra” și au un conținut minim de grăsime de 8% pentru a garanta textura și aroma optime.Imediat ce vasele de pescuit sosesc dimineața, sardinele ajung la fabrica de conserve la scurt timp și sunt prelucrate în timpul zilei. Sunt realizate „ la modă veche ”, adică etapele de pregătire a peștelui se fac manual (decapare, eviscerare, conservare). Există o etapă de prăjire a peștelui care permite obtinerea unei texturi deosebite a sardinelor
Înainte de a ajunge în farfurii noastre, cutiile vintage sunt păstrate câteva luni în atelierele Douarnenez, pentru a le lăsa la confiat în ulei de măsline extravirgin, riguros selectat pentru calitatea, gustul și aromele sale de experții fabricii de conserve. Pulpa lor, devenind din ce în ce mai moale, dezvoltă arome excepționale.
Asemenea vinului bun, aceste sardine se îmbunătățesc în timp: după 6-8 ani, sunt confiate după dorință și pline cu ulei de măsline, osul central este aproape dizolvat, iar pulpa este fragedă.