Care este diferența dintre Conserve și Semiconserve?
Conservele sunt produse care au fost ambalate într-un recipient închis ermetic și supuse unui tratament termic (sterilizare) pentru a distruge sau a dezactiva orice microorganisme prezente. Aceasta înseamnă că produsul poate fi păstrat la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp. Aceste produse rămân în stare perfectă câțiva ani.
Semiconservele sunt produse ambalate în recipiente etanșe și au suferit un tratament pentru a le stabiliza pentru o anumită perioadă de timp. Exemplu în acest sens este anșoa sărată și fileurile de anșoa maturate cu sare în ulei de măsline. Acestea sunt maturate în butoaie,separate prin straturi de sare, cu o greutate deasupra pentru a se asigura că pătrunde bine în pește. Acest lucru face ca carnea să piardă apă și astfel intervin o serie de modificări ale aromei, texturii și savorii peștelui ce au loc pe parcursul celor șase luni până la maturarea finală. Deoarece nu sunt produse sterilizate, acestea trebuie păstrate într-un loc răcoros sau la frigider și au un termen de valabilitate redus.
Scrie un review