PUJADO SOLANO ANȘOA ÎN ULEI DE MĂSLINE

PRODUS ARTIZANAL – HAND MADE. SEMI-CONSERVAT
FAO 27 VIIIc (GOLFUL BISCAY) GREUTATE NETA: 50g GREUTATE DRENATA: 29g 


INGREDIENTE: Anșoa (Engraulis encrasicolus), ulei de măsline și sare de mare. 

În spatele acestor fileuri de anșoa/hamsii se află un proces lung de preparare în care fileurile sunt tăiate manual, urmând tehnici tradiționale care au fost practicate în Santoña de peste un secol. „Sobadoras de Santoña”- breasla femeilor ; cu mâinile lor experte, sunt însărcinate să fileteze și apoi să selecteze cele mai bune fileuri pentru a oferi un produs de înaltă calitate.


DATE NUTRITIONALE (100g): ENERGIE 194 Kcal/811 KJ, GRASIME 11,3 g, DIN CARE SATURATE 1,86 g, CARBOHIDRATI 2 g, DIN CARE ZAHAR, 1 g, PROTEINE 22,27 g, SARE 4g

Cod Produs: PUANC Ai nevoie de ajutor? 0733404404
  • Descriere
  • Video (1)
  • Review-uri (0)

Pescuitul - Plasa de pește este plasată vertical pentru a înconjura bancul de pești. Pescarii lucrează în întregime de la suprafață fără ca nimic să atingă fundul oceanului. Această metodă de pescuit, cunoscută sub numele de pescuit cu plasă(seine fishing), este pe integral durabilă și ecologică, asigurând conservarea speciei. Purtăm sigiliul MSC, care ne certifică utilizarea metodelor durabile și trasabilitatea produselor noastre.

Selecția și curățarea - Peștele folosit vine direct de pe piață și se prepară în termen de opt ore de la capturare. Primul pas este selectarea celor mai fine exemplare pentru a oferi file de hamsii albe de cea mai buna calitate. Peștele este apoi curățat bine cu apă.

Maturare cu sare
Îndemânarea femeilor care curăță de sare din anșoa este esențială pentru obținerea unor fileuri remarcabile, fapt dovedit de procesul de maturare lent și manipularea atentă a „sobadoras”, care selectează cu atenție și taie manual fileurile de hamsii. Condițiile meteorologice de pe litoralul Cantabric oferă temperaturile blânde care sunt ideale pentru asigurarea maturării naturale a produsului.

Filetare manuală - „Arta filetării este un meșteșug tradițional meticulos care a fost transmis din generație în generație pe coasta Cantabriei. Fileurile de hamsii sunt pregatite si selectate printr-un proces indelungat, artizanal, de catre experti, „sobadoras de Santoña”. Fileurile sunt selectate după mărime. Orice oase și impurități sunt îndepărtate pentru a obține fileuri individuale. Fileurile sunt așezate cu grijă în recipiente pentru a le păstra integritatea și calitatea.

Ambalare manuală - Fileurile de hamsii sunt clasificate ca semiconservate. Pentru a le conserva, fileurile sunt acoperite cu cel mai bun ulei de seminte de floarea soarelui sau de masline. Acest lucru face ca produsul să fie gata de consumat imediat odată ce hamsia este scoasă din recipient. Fileurile noastre de hamsii prezinta sigiliul „Calitate Controlata”, care certifica originea lor in Marea Cantabrica si prepararea lor in regiunea Cantabria, de la manipulare pana la sigilare si etichetare, inclusiv fiecare pas al prepararii

 

 

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 8:00 - 17:00; Sambata 9:00 - 16:00

0733404404 ola@conservas.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!